Terdege Zomerfair een mooie kans.

Carla en Ronald Mullié
5
December
2018
Standhouder aan het woord

Afgelopen zomer was voor iedereen (te) warm. Het was voor ons bedrijf de eerste keer dat wij deelnamen aan de Terdege Zomerfair in Barneveld. Iedere dag moesten zowel ondernemers als bezoekers een temperatuur van boven de 30 graden trotseren. Parasols en ventilatoren bepaalden bijna het beeld van de fair. Ondanks de hitte kwamen de bezoekers in groten getale de prachtige zomerfair bezoeken.

Wij, Carla en Ronald Mullié, hebben een bedrijf met verschillende poten: de verkoop van bamboekussens, ambachtelijke likeuren en kunst. Het bedrijf heet De Witte Lelie en wij wonen in het prachtige Woold, net onder Winterswijk.

Wat een vreemde combinatie van bezigheden, horen wij u denken. Welnu, met kunst is het begonnen. Wij schilderen en schrijven. Enige tijd geleden is onze historische roman verschenen met de titel “Ick Roelant”; een meeslepend verhaal dat speelt in het 17e eeuwse Veere en aan de Coromandelkust in India. Verder zijn we momenteel bezig met een nieuwe serie schilderijen waar het verleden ook zijn invloed op heeft.

Carla is verantwoordelijk voor de ambachtelijke likeuren. In het westen des lands hebben we een bedrijf gehad in de productie van jams, chutneys, kruidkoek en likeur. We ontwikkelden de smaken en produceerden de ambachtelijke producten zelf die o.a. bij Albert Heijn verkocht werden.

En dan nog de bamboekussens. Dat zijn kussens waar je goed ondersteund en comfortabel op ligt. Dat is goed tegen nekklachten. Verder zit er een tijk van bamboevezel omheen waardoor je koel blijft. Dat is prettig tijdens zo’n warme zomer! Onze zoon Thern heeft binnen zijn bedrijf een eigen merk met dit kussen en samen verkopen we dit mooie product o.a. op de Terdege Zomerfair 2019.

De Terdege Zomerfair is een evenement met veel deelnemers en exposanten van diverse pluimage. Zo stond Willem Le Poole naast ons: een jonge ondernemer die zijn bedrijfje onder de aandacht bracht van de bezoekers. Willem is startend meubelmaker. Hij mengt traditionele ambachten met een nieuw design waarin ook traditie een rol speelt. Hij ontwerpt stoelen, kasten en wat je maar verder zou kunnen laten maken. Wij kwamen aan de praat met Willem en vroegen hem naar houten lijsten voor onze schilderijen.

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in diverse opdrachten voor lijstwerk waarbij Willem Le Poole de vrijheid heeft gekregen om naar eigen inzicht en in overleg de nieuwe lijsten voor onze schilderijen te vervaardigen. De eerste lijsten zijn inmiddels afgeleverd en is hij met een vervolgopdracht bezig. We zijn erg tevreden met het resultaat.

De Terdege Zomerfair is dus niet alleen een fijne en inspirerende plek voor de bezoekers maar het evenement kan ook tussen de exposanten onderling tot verrassende resultaten en inzichten leiden. Mensen ontmoeten mensen; dat is de kracht van de Terdege Zomerfair. Tot ziens in 2019!

Andere artikelen

Binnenkort meer artikelen.
Volg ons op social media

Terdege wenst u een gezellige en succesvolle zomerfair!

Terdege Zomerfair wordt georganiseerd door de professionele afdeling Beleven & Ontmoeten. Samen met het team van Terdege staan zij in voor een goed georganiseerde, gezellige en succesvolle zomerfair.

RD Evenementen, Postbus 613, 7300 AP Apeldoorn, Laan van Westenenk 12, Apeldoorn T (055) 5 390 490, info@zomerfair.nl