Stichting Stephanos

Harry Droppert
16
January
2019
Standhouder aan het woord

“Mijn naam is Harry Droppert, voorlichter en fondsenwerver bij Stichting Stéphanos. Verder doe ik ook alle PR zaken voor de stichting."

"Wij hopen ook in 2019 weer op de Terdege Zomerfair te staan. In 2018 was de Zomerfair de eerste in deze opzet.Vanwege de warmte zijn er toen alleen de eerste dag veel bezoekers geweest, de overige dagen was het zeer rustig. Ondanks de warmte hadden we toen - dankzijde actieve inzet van vrijwilligers- toch een goede omzet. Wel minder als het jaar ervoor, maar dat is begrijpelijk. We hopen dat het in 2019 minder warm is,zodat er ook meer bezoekers zullen komen.

Het mooie is dat onze stand elk jaar weer door een ondernemer uit onze achterban gesponsord wordt. Wij zetten dan een banner op de stand, met de opmerking dat deze stand gesponsord is door…… Daarnaast draait Stéphanos voornamelijk op vrijwilligers. Om deze twee redenen beginnen wij een beurs of fair altijd zonder kosten. Prachtig om als ondernemer op deze wijze het werk onder de weeskinderen in Malawi en Zambia te steunen. Als er nog ondernemers zijn die ook weleens een stand van Stéphanos willen sponsoren, neem gerust contact met mij op!

Wij hebben altijd weer een leuke en actieve manier om mensen naar onze stand te trekken. Op elke beurs of fair verkopen wij namelijk puntzakken met rollen snoep. Als bezoekers dan 2 zakken kopen, helpen ze hiermee een (wees)kind aan (Bijbels)onderwijs. Wij staan deze altijd voor de stand te verkopen. Veel mensen weten van deze actie en komen al naar onze stand, anderen moeten we er even op attenderen. Op deze manier vinden jaarlijks tienduizenden rollen snoep hun weg…
Daarnaast verkopen we nog de bekende bruine poppen, fotokaarten en houtsnijwerk. Mensen kennen ons van deze producten.
Op de beurzen hebben wij drie doelen: 1. Naamsbekendheid- en herkenning 2. Omzet 3. Donateur-en sponsorwerving.

Stéphanos is een reformatorische stichting die al 30 jaar hulp geeft aan (wees)kinderen en hun omgeving in Malawi en Zambia. In Malawi ligt de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden zijn gericht op evangelisatie. Malawi en Zambia zijn twee erg arme landen (Malawi is één van de  armste landen ter wereld),waar veel problemen zijn zoals hongersnoden en ziektes. Eén van de grootste problemen in Malawi en Zambia is het grote aantal weeskinderen, in elk land meer dan 1.000.000! Veel van deze kinderen hebben hun ouder(s) verloren aan HIV/ aids en zijn zelf ook besmet. Zij staan er alleen voor, ze hebben niemand die voor hen kan of wil zorgen.
Stéphanos werkt door middel van diverse projecten aan de toekomst van kinderen en volwassenen. Om zoveel mogelijk kinderen en hun omgeving zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we verschillende soorten projecten zoals onderwijs, landbouwprojecten d.m.v. microkredieten en landbouwvoorlichting, voedselprogramma’s, aids en malariapreventieprogramma’s en kind- of familie-adoptieprogramma’s. Die dagelijks voortdurende zorg is voor Stéphanos alleen waardevol als ze gegeven wordt vanuit de Bijbelse opdracht en als de Bijbelse boodschap in haar programma's doorklinkt.

Persoonlijk vind ik het mooi als er fijne gesprekken ontstaan met (potentiële) klanten/donateurs. Leuke ervaringen zijn bijvoorbeeld als je zelf voor de klant mag bepalen hoeveel puntzakken met rollen snoep er in een tasje gedaan moeten worden.
Verder is het ook altijd weer gezellig om in contact te zijn met andere standhouders. We hopen D.V. op een drukke en gezellige fair.

Voor meer informatie: zie www.stephanos.nl. Of neem contact met mij op via tel. 06-30167172 of voorlichting@stephanos.nl.”

Andere artikelen

Standhouder aan het woord

Het mooiste busje en de lekkerste koffie voor jouw evenement!

Ook dit jaar staan wij, de Heeren van 17, weer met ons toffe volkswagenbusje op de Terdege Zomerfair.

Standhouder aan het woord

Energie genoeg voor een nieuwe Terdege Zomerfair!

Ook Gezinsenergie komt dit jaar weer graag naar de Terdege Zomerfair. Voor ons een mooie gelegenheid om op ongedwongen wijze onze klanten en potentiële zakelijke en particuliere klanten te ontmoeten!

Standhouder aan het woord

Springlevend ambacht

Eens stond er een boom langs de kant van de weg. Jarenlang kon hij fijn groeien, en dat deed hij dan ook. De boom werd groter en dikker, maar toen besloot men om hem van zijn wortels te lichten. Weg boom, einde verhaal? Gelukkig niet. Welkom bij Houtatelier Le Poole! Hier gaat het verhaal verder, als het hout bewerkt wordt en er een bestemming aan gegeven wordt.

Standhouder aan het woord

Cadeautjes van Anne

Nog maar kort na de officiële inschrijving van ‘Van Anne’ kwam de Terdege Zomerfair op onze agenda te staan. Een hele investering en een groot doel voor ons om naar toe te werken, maar hoe gaaf is het om onze producten aan de bezoekers van de Terdege Zomerfair aan te bieden.

Leuk dat jer was. Tot volgend jaar!
Volg ons op social media

Terdege wenst u een gezellige en succesvolle zomerfair!

Terdege Zomerfair wordt georganiseerd door de professionele afdeling Beleven & Ontmoeten. Samen met het team van Terdege staat zij in voor een goed georganiseerde, gezellige en succesvolle zomerfair.

RD Evenementen, Postbus 613, 7300 AP Apeldoorn, Laan van Westenenk 12, Apeldoorn T (055) 5 390 490, info@zomerfair.nl