Springlevend ambacht

Willem Le Poole
5
July
2019
Standhouder aan het woord

Eens stond er een boom langs de kant van de weg. Jarenlang kon hij fijn groeien, en dat deed hij dan ook. De boom werd groter en dikker, maar toen besloot men om hem van zijn wortels te lichten. Weg boom, einde verhaal? Gelukkig niet. Welkom bij Houtatelier Le Poole! Hier gaat het verhaal verder, als het hout bewerkt wordt en er een bestemming aan gegeven wordt.

Mijn naam is Willem Le Poole en ik sta dit jaar voor de tweede keer op de Terdege Zomerfair. In mijn atelier maak ik kleine meubels en andere houten voorwerpen, die ik vooral zelf ontwerp. Het verhaal achter dat prachtige materiaal ‘hout’ vertel ik graag. Ik laat graag zien wat ik ervan maak, hoe dat gebeurt én waarom ik iets maak. En waar kan ik dit verhaal beter kwijt dan op een plaats waar veel mensen komen die de tijd hebben om te luisteren, te kijken en te voelen?

Zo’n plaats is de Terdege Zomerfair. Daar moet ik dus zijn om mensen erachter te laten komen dat niet alles uit de fabriek komt en dat niet overal een machine voor nodig is. Ik ben dus niet alleen standhouder om Houtatelier Le Poole te promoten, maar ook om aandacht te vragen voor het ambacht (springlevend!) en de respectvolle omgang met de natuur en wat zij te bieden heeft.

Vorig jaar stonden Carla en Ronald Mullié naast me met bamboe kussens. Naast de verkoop van deze comfortabele kussens maken zij schilderijen. Voor een nieuwe serie schilderijen vroegen zij of ik houtenlijsten wilde maken. Ze gaven me de vrijheid om daarvoor met eigen ontwerpen te komen. Dit resulteerde in een aantal mooie opdrachten, die vervolgens ter inspiratie dienden om zelf nog een aantal lijsten te ontwerpen. Als uitgangspunt bij al deze ontwerpen geldt: lijsten moeten naast beschermen vooral de aandacht trekken naar wat er binnen in de lijst te zien is. Dit betekent natuurlijk niet dat de lijst er zelf niet opvallend of anders uit mag zien. Aan het eind van deze maand hoop ik deze lijsten op de Zomerfair te presenteren, samen met mijn andere producten, die ook zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Om het verhaal van de boom te vertellen en te laten zien water van zijn hout allemaal te maken is, neem ik mijn werkbank, schaven en beitels mee. Zo maak ik van stand B23 mijn werkplaats. Tot snel!

Andere artikelen

Standhouder aan het woord

Het mooiste busje en de lekkerste koffie voor jouw evenement!

Ook dit jaar staan wij, de Heeren van 17, weer met ons toffe volkswagenbusje op de Terdege Zomerfair.

Standhouder aan het woord

Energie genoeg voor een nieuwe Terdege Zomerfair!

Ook Gezinsenergie komt dit jaar weer graag naar de Terdege Zomerfair. Voor ons een mooie gelegenheid om op ongedwongen wijze onze klanten en potentiële zakelijke en particuliere klanten te ontmoeten!

Standhouder aan het woord

Cadeautjes van Anne

Nog maar kort na de officiële inschrijving van ‘Van Anne’ kwam de Terdege Zomerfair op onze agenda te staan. Een hele investering en een groot doel voor ons om naar toe te werken, maar hoe gaaf is het om onze producten aan de bezoekers van de Terdege Zomerfair aan te bieden.

Standhouder aan het woord

Al onze jongeren doen mee

We hebben er zin in! Ook dit jaar hopen we weer bij de Terdege Zomerfair aanwezig te zijn, alleen de locatie is al reden genoeg om naar Barneveld te gaan. Als SGP-jongeren proberen we iedere keer weer aanwezig te zijn, we hebben er goede herinneringen aan!

Leuk dat jer was. Tot volgend jaar!
Volg ons op social media

Terdege Zomerfair wordt georganiseerd door de professionele afdeling Beleven & Ontmoeten. Samen met het team van Terdege staat zij in voor een goed georganiseerde, gezellige en succesvolle zomerfair.

RD Evenementen, Postbus 613, 7300 AP Apeldoorn, Laan van Westenenk 12, Apeldoorn T (055) 5 390 490, info@zomerfair.nl