Hoe meer beleving, hoe succesvoller de fair

Peter Heemskerk, medewerker Communicatie RMU
18
April
2019
Standhouder aan het woord

Een van de eerste events die wij ieder jaar in de agenda zetten, is de Terdege Zomerfair. Vier dagen op een prachtig landgoed in Barneveld aanwezig zijn is al een reden op zich.

De afgelopen jaren hebben we dan ook echt geweldige beurzen gedraaid. Zonder uitzondering kunnen we zeggen dat iedere editie voor de RMU het meer dan waard was om er te staan.

De RMU is een christelijke vakorganisatie voor zowel ondernemers als werknemers. Wij staan onze leden bij met alle vragen rondom christen-zijn op het werk, geven advies en uitleg en coachen leden in hun loopbaan. Ontmoeting met bestaande en nieuwe leden is voor ons erg belangrijk. Daarom zijn beurzen kansen die we niet voorbij laten gaan.

Bij de RMU ben ik dagelijks bezig met ledenwerving en ledenbehoud. Waar onze achterban is, daar ben ik te vinden. Ik doe dit met veelplezier en enthousiasme. Iedere beurs is spannend: hoeveel bezoekers komen er en loopt mijn publiek hiertussen? Een event op een buitenlocatie brengt nog een bijzondere dimensie met zich mee; weersomstandigheden kunnen een grote invloed hebben op de beurs.

Ik wil graag een prachtige anekdote met jullie delen. Het is alweer twee of drie jaar geleden. Het was de laatste dag van de fair. Er was zware regen voorspeld. De bui kwam voor de volle honderd procent over ons heen. Verschillende dappere bezoekers die ondanks de weersvoorspellingen toch naar de beurs waren gekomen, schuilden bij ons onder het zeil van de kraam.

Mijn collega ging een gesprek aan met een van de bezoekers. Hij bleek nog geen lid te zijn van onze vereniging. Mijn collega had alle tijd om het dienstaanbod voor ondernemers toe te lichten. De bezoeker luisterde geduldig, in afwachting van het einde van de regenbui. Toen de bui over trok, was de RMU een lid rijker. Waar zo’n stortbui wel niet toe kan leiden…

Uiteraard nemen wij opnieuw deel aan de editie van 2019. Het indirecte en directe resultaat is zo fantastisch, dat dit voor ons geen vraag is. Het enige wat wij ons ieder jaar afvragen is: hoe kunnen wij de bezoekers overtuigen om bij ons langs te komen en hen een goede ervaring te geven? Dit kan zijn door ze iets in de stand te laten doen of iets weg te geven. Wij proberen altijd verbinding te maken met het thema van de fair. Dit event maak je met elkaar. Ik geloof dat hoe meer beleving je biedt, hoe succesvoller de beurs uiteindelijk is.

Ik ga er dit jaar weer voor. Ik hoop u ook te ontmoeten. Kom dit jaar bij ons langs op de Terdege Zomerfair en kom de verrassing ophalen die wij voor u klaar hebben liggen!

Andere artikelen

Standhouder aan het woord

Al onze jongeren doen mee

We hebben er zin in! Ook dit jaar hopen we weer bij de Terdege Zomerfair aanwezig te zijn, alleen de locatie is al reden genoeg om naar Barneveld te gaan. Als SGP-jongeren proberen we iedere keer weer aanwezig te zijn, we hebben er goede herinneringen aan!

Standhouder aan het woord

Laat de natuur voor u werken!

“Het wordt de eerste keer dat BioTECK zich mag presenteren tijdens de Terdege Zomerfair. Het ambachtelijke karakter van onze producten is doorgevoerd in het ontwerp van onze stand, die een oude antieke apothekerskast als middelpunt heeft."

Standhouder aan het woord

Home Keukens

Ook dit jaar is de keukenspecialist die bij u thuis komt weer aanwezig op de Terdege Zomerfair. Misschien kent u ons nog niet? Kom in dat geval zeker eens langs bij onze stand.

Standhouder aan het woord

Stichting Stephanos

“Mijn naam is Harry Droppert, voorlichter en fondsenwerver bij Stichting Stéphanos. Verder doe ik ook alle PR zaken voor de stichting."

Volg ons op social media

Terdege wenst u een gezellige en succesvolle zomerfair!

Terdege Zomerfair wordt georganiseerd door de professionele afdeling Beleven & Ontmoeten. Samen met het team van Terdege staat zij in voor een goed georganiseerde, gezellige en succesvolle zomerfair.

RD Evenementen, Postbus 613, 7300 AP Apeldoorn, Laan van Westenenk 12, Apeldoorn T (055) 5 390 490, info@zomerfair.nl