31 juli t/m 3 augustus

Themaplein Media & Technologie

Ben je geïnteresseerd in Virtual Reality, Augmented Reality of de Hololens? Of wil je meer weten over mediagebruik of nepnieuws? Kom naar het kennisplein Media & Technologie! Dit plein is interessant voor jong en oud door de mix van workshops, lezingen en forums.

MediaHUB-tent

Op het mediaplein kunnen bezoekers kennismaken met diverse VR-brillen en mixed reality. In de MediaHUB-tent zijn aan de rechterkant zeven VR-brillen te vinden, waarmee je een game kunt spelen. Aan de linkerkant maak je kennis met Augmented Reality op verschillende devices. Heb je weleens gehoord van de Hololens? Kom het ervaren en creëer je eigen interactieve 3D-wereld!

Photobooth

Samen met je vrienden of gewoon alleen een leuke herinnering aan de Terdege Zomerfair laten maken? Kom dan een grappige en melige foto maken bij de photobooth op het themaplein. De foto's worden binnen enkele seconden uitgeprint.

Regiewagen

De Reformatorische Omroep komt met een heuse regiewagen naar de Zomerfair. Neem een kijkje in de keuken van de RO en bedien zelf het mengpaneel!

Mini-fabriek

In de tent van Innius staat een mini-fabriek. Daarmee zie je hoe mens en technologie samenwerken in bedrijfsprocessen en hoe smart computers zijn.

Programma-onderdelen

Elke middag om 14.30 uur vindt er in de grote tent op het plein een bijeenkomst plaats met korte statements en een forum over dilemma’s rond media & technologie.

Elke avond om 19.30 uur is er een interactieve lezing over een thema als nepnieuws of mediagebruik.

Elke middag en avond kun je rond deze bijeenkomsten de hoofdredactie van het RD ontmoeten.

Enkele studenten van de Christelijke Hogeschool Ede verzorgen workshops over onder andere vloggen. Kijk voor de tijden op het bord bij het kennisplein.

Leuk dat jer was. Tot volgend jaar!

Thema's en sprekers

Woensdag

internet & mediawijsheid

Gedrag en mediagebruik

14.30-15.30
Forum met Steef de Bruijn en Steven Middelkoop

19.30-20.00
Steven Middelkoop

Donderdag

Technologie & filosofie

Security, privacy en big data

14.30-15.30
Forum met Jurriën Dekker en Rine le Comte

19.30-20.00
Steef de Bruijn

Vrijdag

Gezindte en media

Mediahypes in de reformatorische wereld

14.30-15.30
Forum met Jurriën Dekker en Frans Zoeteman

19.30-20.00
Wouter van Grootheest

Zaterdag

Video, Netflix en TV

Komt het RD met een reformatorische filmkritiek?

14.30-15.30
Steef de Bruijn

Achtergrondinformatie

Het Kennisplein is een gezamenlijk initiatief van Terdege en MediaHUB, een samenwerking van Aeres Tech en de CHE. In de MediaHUB werken ondernemers en ZZP-ers samen met MBO- en HBO-studenten. Kijk maar eens op www.mediahubede.nl.

Vanaf het begin deed ICT-bedrijf OpenUp Technologies in deze samenwerking mee. Dit bedrijf levert oplossingen rond 3D en mixed reality.

Aeres Tech levert trainingen in de agrarische wereld op het gebied van mobiele techniek (tractoren en dergelijke) en warmte-koude techniek.
Aeres levert ook VMBO en MBO opleidingen

De CHE is in 2018 gestart met een ICT-opleiding en heeft verschillende opleidingen en lesprogramma’s op het grensgebied van media & technologie.

De aanwezige VR-brillen zijn beschikbaar gesteld door het Ichthus College in Veenendaal, een van de partners van de CHE. Deze VO-school wil net als de CHE de bezinning op technologie versterken door samen te werken.

Waarom hebben we op onze smartphones een ongefilterde internetverbinding? Dat kan anders met gefilterde mobieleabonnementen van Emobiel
Als enige telecomprovider biedt Emobiel filtering aanvoor mobiele telefonie, zonder meerkosten.

Bij Fotohuisjehuren.nl huur je de allerleukste fotohokjes voor jullie bruiloftsfeest.
Laat je gasten de allergekste en mooiste foto’s maken. Welke binnen enkele seconden worden uitgeprint. Een tastbare herinnering om als bedankje mee naar huis te geven, ook leuk om één fotostrip in een gastenboek te laten plakken!

Innius is een ict bedrijf te Veenendaal en onderdeel van de Van Mourik Groep. Ze houden zich bezig met machines en het verbeteren van processen middels ict-oplossingen.

Leuk dat jer was. Tot volgend jaar!
Volg ons op social media

RD Evenementen, Postbus 613, 7300 AP Apeldoorn, Laan van Westenenk 12, Apeldoorn T (055) 5 390 490, info@terdegezomerfair.nl